Om

 

Om oss

Dalarnas idrottsmuseum är ett idrottsmuseum för hela Dalarna. Museet samlar, registrerar, vårdar, forskar och visar dalaidrottens historia i ett jämförande nationellt och internationellt perspektiv. Museet finns på Holmgatan 11/Vattugränd 1 i centrala Falun och är öppet måndag-fredag 12-18. I museet finns basutställningar om idrottens historia, bakgrund och framväxt i Dalarna. I tillfälliga utställningar visas nya ämnen upp liksom i program, filmer och bildspel. I en multimediadatabas med självbetjäning kan besökarna välja mellan 600 olika filmklipp från idrottshändelser, platser, personer, årtal och pärlor ur SVT:s arkiv. Museet kan erbjuda visningar för grupper upp till 20 personer för en mindre visningsavgift. För de besökare som går på egen hand är det fri entré.

Välkomna!

 

Bli medlem i DALARNAS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING!

 

Genom att bli medlem i föreningen stödjer Du, Din förening, Ditt företag och/eller Din kommun bevarandet av Dalarnas idrottsmuseum och vår gemensamma idrottshistoria. Dalarnas idrottshistoriska förening DIHF fungerar som stöd- och vänförening till idrottsmuseet. Föreningen har ca 235 enskilda medlemmar över hela Dalarna. Ett 40-tal idrottsföreningar är också medlemmar liksom ett tiotal företag och några kommuner. De kollektiva medlemsavgifterna slussas över till Dalarnas idrottsmuseum och är en viktig del i museets finansiering. För medlemskapet får Du 4 nr/år av tidskriften Idrottsarvet med intressanta artiklar och bilder från historiska idrottshändelser i Dalarna. Du är också välkommen att fritt besöka idrottsmuseet, utnyttja det stora idottsbiblioteket och -arkivet, ta del av utställningar och program. Föreningar och organisationer som är medlemmar har rätt att gratis utnyttja idrottsmuseet för möten och sammankomster. Vill man därutöver få en visning, se filmer eller lyssna på inspelningar så kan vi ordna det för en liten kostnad!

 

Om inte bara 40 utan 400 av Dalarnas över 1000 föreningar blev medlemmar i DIHF skulle Dalarnas idrottsmuseum kunna drivas mer proffessionellt och ha öppet även lördagar och söndagar. Så se till att Din förening blir medlem. Det kostar bara 300 kr/år.

 

Medlemskap i Dalarnas idrottshistoriska förening kostar:

 

100 kr/år för enskilda

300 kr/år för föreningar och organisationer

1000 kr/år för företag och kommuner

Årsavgiften inbetalas på DIHF:s bankgiro 5621-5098

 

Kom ihåg att ange Ditt/Föreningens/Företagets namn, adress, telefonnummer, e-postadress och ev. kontaktperson.

Vill Du veta mer, ring 023-13824

 

Daniels Sven Olsson

ordf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalarnas Idrottsmuseum • Tel 023-138 24 • E-post dimlugnet@telia.com • Webb www.dalarnasidrottsmuseum.com